Workshops

Leuk dat je belangstelling hebt voor een workshop! Kijk hier naar alle mogelijkheden. 

Ik plan graag samen met jou een datum. Je kunt je ook aanmelden als groep (van minimaal 4 personen). Denk aan verjaardag vieren, vrienden/vriendinnen, personeelsfeestje, familiefeestjes enz. Hieronder zie je een paar voorbeelden, maar ook andere workshops zijn mogelijk. Zowel in mijn atelier als op locatie. Neem contact op voor meer informatie en de kosten van een workshop. 

Stuur mij een berichtje als je interesse hebt. We plannen samen een datum!

Nieuw! KNIPSELS & KWASTEN
Moodboards maken met gemengde technieken.

In deze workshop begin je met het verzamelen van afbeeldingen uit mooie tijdschriften. Je kunt daarbij  foto’s, typografie, kleur en eigen tekeningen toevoegen en samenstellen tot een mooi geheel. Het brengt je op ideeën en het geeft je inzichten in je eigen wensen en dromen. Het is heel leuk om te doen. Zo maak je je eigen inspiratieboard. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

                

Tekenen en schilderen als ontspanning

En NU ontspannen!
Tja…hoe doe je dat? Ik ga tekenen, zonder na te denken. Gewoon op mijn gevoel. Ik heb geen idee wat het wordt..het ontstaat gewoon. Het hoeft niet mooi te worden. Ik maak mijn hoofd helemaal leeg!  En het geeft me inzicht in wat er speelt in mijn hoofd. Ja, …ik heb weer nieuwe energie ! 

                                    

Schilderen als de Aboriginals in Australië

Je maakt je eigen Aboriginal schilderij met afbeeldingen van dieren en sporen uit de droomtijd. Je krijgt veel informatie/inspiratie. Je kunt kiezen uit schilderen op hout of op doek  in verschillende maten. De workshop duurt 2,5 uur. Ben je leerkracht basisonderwijs, dan kun je deze workshop ook gebruiken voor je lessen beeldende vorming in de klas. Informeer naar de mogelijkheden. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Circle Painting

 Tijdens deze workshop maken we samen éen of meerdere doeken, afhankelijk van het aantal deelnemers. De workshop is geschikt voor kinderen en/of volwassenen en kan heel goed op locatie gedaan worden. Voor scholen/instellingen ook mogelijk om op één groot doek te werken of plafondplaten hiermee te vervangen om zo een ruimte meer sfeer te geven. Het resultaat is altijd kleurrijk en het werken eraan geeft veel plezier om samen te doen. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per volwassen persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee en koek.

 

     

Werken met drukinkt

Kom een workshop doen met dit prachtige materiaal!
Je maakt meerdere afbeeldingen om in te lijsten of om kaarten van te maken. De resultaten zijn elke keer weer verrassend.
Iedereen kan dit, ook als je geen ervaring hebt met tekenen/schilderen. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee en koek. Alleen geschikt voor volwassenen.   Zie ook de foto’s van mijn “Eigen werk” met drukinkt op deze website.  

             visitekaartjes expo                                  

 

Tekenen en schilderen à la Hundertwasser 

Groeivormen a la Hundertwasser - workshop bij atelier Marion Mencke
Hundertwasser

Hundertwasser was een schilder en architect uit Wenen. In deze workshop maak je kennis met deze bijzondere kunstenaar. Hij had een eigen filosofie over de “Vijf huiden” waar ieder mens verantwoordelijk voor is. Hierdoor word je geïnspireerd om je eigen Hundertwasser schilderij te maken. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis. Ook heel geschikt als familiefeestje met kinderen/kleinkinderen!

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Zie ook het onderwijsproject koffer Hundertwasser.


Schilderen als Kandinsky

Workshop Kandinsky bij Atelier Marion Mencke
Kandinsky

Abstract tekenen en schilderen zoals de Russische kunstenaar Kandinsky dat in zijn werk liet zien. Het spel van kleur, vorm en lijn geven veel expressieve mogelijkheden, met geometrische en organische lijnen. We bouwen het werk stap voor stap op. Aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis. 

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per volwassen persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Zie ook het onderwijsproject Kandinsky, Kleur & Klank


Feestje? Vier het met je familie, vrienden en/of collega’s!

Dit kan in mijn atelier of op een locatie. Jullie maken een schilderij in een thema. In overleg is veel mogelijk. Ook met een lunch of een hapje/drankje. 

Vriendinnenfeestje bij Atelier Marion Mencke


Samen een schilderij maken  

Het kan heel spannend zijn om met een groep mensen samen een schilderij te maken. Iedereen voegt iets persoonlijks toe aan het doek. Het schilderij wordt door mij afgemaakt.  Leuk voor een personeelsfeestje of een bijzondere gebeurtenis in familie of vriendenkring. Informeer naar de mogelijkheden. Prijs nader overeen te komen.