Workshops

Leuk dat je belangstelling hebt voor een workshop! Kijk hier naar alle mogelijkheden. 

Ik plan graag samen met jou een datum. Je kunt je aanmelden als groep (van minimaal 6 personen). Denk aan verjaardag vieren, vrienden/vriendinnen, personeelsfeestje, familiefeestjes enz.

Hieronder zie je een paar voorbeelden, maar ook andere workshops zijn mogelijk.  Neem contact op voor vragen, meer informatie of andere mogelijkheden. 

 

Stuur mij een berichtje als je interesse hebt. We plannen samen een datum!

KNIPSELS & KWASTEN
Moodboards maken met gemengde technieken:

In deze workshop begin je met het verzamelen van afbeeldingen uit mooie tijdschriften. Je kunt daarbij  foto’s, typografie, kleur en eigen tekeningen toevoegen en samenstellen tot een mooi geheel. Het brengt je op ideeën en het geeft je inzichten in je eigen wensen en dromen. Het is heel leuk om te doen. Zo maak je je eigen inspiratieboard. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

                

 

                                    

Schilderen als de Aboriginals in Australië:

(zie ook onderwijsproject)

Je maakt je eigen Aboriginal schilderij met acrylverf op paneel of doek. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon. 

Voor basisscholen is er een Projectkoffer met lesprogramma te huur. (zie onderwijs)

 

 

Werken met drukinkt: 

Kom een workshop doen met dit prachtige materiaal!
Je maakt meerdere afbeeldingen op papier A3 formaat. Geschikt om in te lijsten of om kaarten van te maken. De resultaten zijn elke keer weer verrassend.
Iedereen kan dit, ook als je geen ervaring hebt met tekenen/schilderen. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee en koek. Alleen geschikt voor volwassenen.   Zie ook de foto’s van mijn “Eigen werk” met drukinkt op deze website.  

             visitekaartjes expo                                  

 

Tekenen en schilderen à la Hundertwasser: (zie ook onderwijsproject) 

Groeivormen a la Hundertwasser - workshop bij atelier Marion Mencke
Hundertwasser

Hundertwasser was een schilder en architect uit Wenen. In deze workshop maak je kennis met deze bijzondere kunstenaar. Hij had een eigen filosofie over de “Vijf huiden” waar ieder mens verantwoordelijk voor is. Hierdoor word je geïnspireerd om je eigen Hundertwasser schilderij te maken. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij op aquarelpapier naar huis. Ook heel geschikt als familiefeestje met kinderen/kleinkinderen!

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Zie ook het onderwijsproject koffer Hundertwasser.


Schilderen als Kandinsky: (zie ook onderwijsproject)

Workshop Kandinsky bij Atelier Marion Mencke
Kandinsky

Abstract tekenen en schilderen zoals de Russische kunstenaar Kandinsky dat in zijn werk liet zien. Het spel van kleur, vorm en lijn geven veel expressieve mogelijkheden, met geometrische en organische lijnen. We bouwen het werk stap voor stap op. Aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij op aquarelpapier naar huis. 

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per volwassen persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Zie ook het onderwijsproject Kandinsky, Kleur & Klank


Feestje? Vier het met je familie, vrienden en/of collega’s!

Jullie maken een schilderij in een thema. In overleg is veel mogelijk. Informatie . Prijs nader overeen te komen.

Vriendinnenfeestje bij Atelier Marion Mencke


Samen een schilderij maken:  

Het kan heel spannend zijn om met een groep mensen samen een schilderij te maken. Iedereen voegt iets persoonlijks toe aan het schilderij.  Leuk voor een personeelsfeestje of een bijzondere gebeurtenis in familie of vriendenkring. Informeer naar de mogelijkheden. Prijs nader overeen te komen.