Workshops

Het is mogelijk om een workshop in mijn atelier te volgen of op een locatie. Ik geef workshops in verschillende technieken.

Heb je belangstelling voor een workshop, stuur me dan een berichtje. Ik plan nieuwe workshops op verzoek. Je kunt je ook aanmelden als groep (van minimaal 4 personen), dan kiezen we samen een datum in overleg. Denk aan verjaardag vieren, vrienden/vriendinnen, personeelsfeestje, familiefeestjes enz. Hieronder zie je een paar voorbeelden, maar ook andere workshops zijn mogelijk. Zowel in mijn atelier als op locatie. Neem contact op voor meer informatie en de kosten van een workshop. Voor kinderen zijn de workshops minder lang en hebben aangepaste prijs.

Stuur mij een berichtje als je interesse hebt. We kunnen een datum plannen in overleg!

Schilderen als de Aboriginals in Australië

Je maakt je eigen Aboriginal schilderij met afbeeldingen van dieren en sporen uit de droomtijd. Je krijgt veel informatie/inspiratie. Je kunt kiezen uit schilderen op hout of op doek  in verschillende maten. De workshop duurt 2,5 uur. Ben je leerkracht basisonderwijs, dan kun je deze workshop ook gebruiken voor je lessen beeldende vorming in de klas. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten € 30,- per volwassen persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek.  

Circle Painting

Project gebaseerd op de Vietnamees Nguyen Cao Hiep. Kijk op YouTube om een beeld te krijgen van zijn Circle Painting. Tijdens deze workshop maken we samen een of meerdere doeken, afhankelijk van het aantal deelnemers. De workshop is geschikt voor kinderen en/of volwassenen zijn en kan heel goed op locatie gedaan worden. Voor scholen/instellingen ook mogelijk om op grote schaal te werken of plafondplaten hiermee te vervangen om zo een ruimte meer sfeer te geven. Het resultaat is altijd kleurrijk en het werken eraan geeft veel plezier om samen te doen. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per volwassen persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee en koek.

Werken met drukinkt

Kom een workshop doen met dit prachtige materiaal!
Je maakt meerdere afbeeldingen om in te lijsten of om kaarten van te maken. De resultaten zijn elke keer weer verrassend.
Iedereen kan dit, ook als je geen ervaring hebt met tekenen/schilderen. Heb je al eerder een workshop bij mij gedaan, dan kun je kiezen voor één groot werk op karton of mdf (mdf zelf meenemen).

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee en koek. Alleen geschikt voor volwassenen.

Hundertwasser

Tekenen en schilderen à la Hundertwasser 

Groeivormen a la Hundertwasser - workshop bij atelier Marion Mencke
Hundertwasser

Hundertwasser was een schilder en architect uit Wenen. In deze workshop laat ik een filmfragment over hem zien en bekijken we zijn werkwijze. Hierdoor word je geïnspireerd om je eigen Hundertwasser schilderij te maken. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis.

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.

Zie ook het onderwijsproject koffer Hundertwasser.


Kandinsky

Workshop Kandinsky bij Atelier Marion Mencke
Kandinsky

Abstract tekenen en schilderen zoals de Russische kunstenaar Kandinsky dat in zijn werk liet zien. Het spel van kleur, vorm en lijn geven veel expressieve mogelijkheden, met geometrische en kosmische elementen.

We maken kennis met de kunstenaar door middel van film- en muziekfragmenten. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis.

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per volwassen persoon. Inclusief materiaal, koffie/thee, koek.


Feestje?

Workshop bij Atelier Marion Mencke inclusief eten
Arrangement workshop in combinatie met culinair

Voor een bedrijfsfeestje of vrienden/familiefeestje op locatie, werkt “Atelier Marion Mencke” samen met Chef-kok Marco Philips van “Eten en de Rest”.

Wij verzorgen voor u graag een bijzondere ervaring van creatieve kunstuiting tot culinaire beleving. Tijdens of na de schilderworkshop, laat Marco u kennis maken met pure, (h)eerlijke en verse producten op culinair gebied (lunch, diner of bbq).
In overleg is veel mogelijk!

Vriendinnenfeestje bij Atelier Marion Mencke


Samen een schilderij maken  

Het kan heel spannend zijn om met een groep mensen samen een schilderij te maken. Iedereen voegt iets persoonlijks toe aan het doek. Het schilderij wordt door mij afgemaakt.  Leuk voor een personeelsfeestje of een bijzondere gebeurtenis in familie of vriendenkring. Informeer naar de mogelijkheden. Prijs nader overeen te komen.