Workshops

Het is mogelijk om een workshop in mijn atelier te volgen of op een locatie. Ik geef workshops in verschillende technieken.

Heb je belangstelling voor een workshop, stuur me dan een berichtje. Ik plan  nieuwe workshops op verzoek. Je kunt je ook aanmelden als groep (van minimaal 4 personen), dan kiezen we samen een datum in overleg. Denk aan verjaardag vieren, vrienden/vriendinnen,  personeelsfeestje, familiefeestjes enz. Hieronder zie je een paar voorbeelden, maar ook andere workshops zijn mogelijk. Zowel in mijn atelier als op locatie.  Neem contact op voor meer informatie en de kosten van een workshop. Voor kinderen zijn de workshops minder lang en hebben aangepaste prijs.

“Schilderen als de Aboriginals in Australie”.Stuur mij een berichtje als je interesse hebt. We kunnen  een datum plannen in overleg!

Je maakt je eigen Aboriginal schilderij met afbeeldingen van dieren en sporen uit de droomtijd. Je krijgt veel informatie/inspiratie. Je kunt kiezen uit schilderen op hout of op doek  in verschillende maten. De workshop duurt 3,5 uur. Ben je leerkracht basisonderwijs, dan kun je deze workshop ook gebruiken voor je lessen beeldende vorming in de klas. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten € 40,- per volwassen persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek.  

EAC00BC7-D5CD-4B7F-8197-A094DDB8BE07    aboriginal     FullSizeRender111

 

 

Circle Painting”Circle Painting”
foto 1

Project gebaseerd op de Vietnamees Nguyen Cao Hiep. (zie YouTube) Tijdens deze workshop maken we samen een of meerdere doeken, afhankelijke van het aantal deelnemers. Dit kunnen kinderen en/of volwassenen zijn. Ook heel geschikt om op een locatie te doen. Voor scholen/instellingen ook mogelijk om op grote schaal te werken of plafondplaten hiermee te vervangen om zo een ruimte meer sfeer te geven. Het resultaat is altijd kleurrijk en het werken eraan geeft veel plezier om samen te doen. Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 25,- per volwassen persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek.

 

 

Werken met drukinkt: eerstvolgende datum: 19 januari 2019!

Kom een workshop doen met dit prachtige materiaal!
Je maakt meerdere afbeeldingen om in te lijsten of om kaarten van te maken. De resultaten zijn elke keer weer verrassend.
Iedereen kan dit, ook als je geen ervaring hebt met tekenen/schilderen. Heb je al eerder een workshop bij mij gedaan, dan kun je kiezen voor één groot werk op karton of mdf (mdf zelf meenemen). Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 30,- per persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek. Alleen geschikt voor volwassenen.

workshop drukinktIMG_1286

 

Hundertwasser

Hundertwasser

Tekenen en schilderen à la Hundertwasser
Hundertwasser was een schilder en architect uit Wenen. In deze workshop laat ik een filmfragment over hem zien en bekijken we zijn werkwijze. Hierdoor word je geïnspireerd om je eigen Hunderwasser schilderij te maken. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis. Deze workshop duurt 3,5 uur en kost € 40,- per persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek.
Workshop voor schoolteams (2,5 uur) kost € 25,- pp. Zie onderwijsproject koffer Hundertwasser.

 

 

 

 

 

 

Kandinsky

Kandinsky
Kandinsky

Abstract tekenen en schilderen zoals de Russische kunstenaar Kandinsky dat in zijn werk liet zien. Het spel van kleur, vorm en lijn geven veel expressieve mogelijkheden, met geometrische en kosmische elementen. We maken kennis met de kunstenaar d.m.v. film- en muziekfragmenten. We bouwen het werk stap voor stap op en aan het eind van de dag gaat iedereen met een eigen schilderij naar huis.
Deze workshop duurt 3,5 uur en kost € 40,- per volwassen persoon. Incl. materiaal/koffie,thee/koek.

 

 


Feestje?

We kunnen ook samen de uitnodigingskaarten maken! 
Voor een bedrijfsfeestje of vrienden/familiefeestje op locatie, werkt “Atelier Marion Mencke” ook samen met Chef-kok Marco Philips van “Eten en de Rest”.

Wij verzorgen voor u graag een bijzondere ervaring van creatieve kunstuiting tot culinaire beleving. Tijdens of na de schilderworkshop, laat Marco u kennis maken met pure, (h)eerlijke en verse producten op culinair gebied (lunch, diner of bbq).
In overleg is veel mogelijk!

 

13516571_794485440692946_4816547193692686752_n

 

Samen een schilderij maken 
Het kan heel spannend zijn om met een groep mensen samen te schilderen aan een schilderij. Iedereen voegt iets persoonlijks toe aan het doek. Samen maken we er een geheel van. Leuk voor een personeelsfeestje of een bijzondere gebeurtenis in familie of vriendenkring. Informeer naar de mogelijkheden. Prijs nader overeen te komen.