perspectief

Onderwijs

In het onderwijs wordt veel van een leerkracht verwacht,  je moet kunnen lesgeven op allerlei verschillende vakgebieden. Maar iedere leerkracht heeft zijn eigen kwaliteiten. Mijn specialisatie ligt op het gebied van kunst, creativiteit en beeldende vorming. Ik inspireer graag onderwijscollega’s die hier voor open staan.  Denk b.v. aan een educatief kunstproject. Of een feestelijke dag met een workshop voor de kinderen en/of leerkrachten, jubileum/afscheid/opening.  Neem gerust contact op. In overleg maken we een passend plan voor jullie school. 

Deskundigheidsbevordering: Wil je als school voldoen aan de kerndoelen van het onderwijs?

Heb je als leerkracht of als team meer behoefte aan inspiratie, nieuwe technieken, creatieve lesideeën? Daar kan ik één of meerdere workshops voor aanbieden, waarmee je de volgende dag al in de klas mee aan de slag kunt. Ook goed te gebruiken voor invulling van ateliermiddagen op school. Hiermee bevorder je je eigen deskundigheid op het gebied van beeldende vorming op de basisschool.

Lees hier meer over het  Hundertwasserproject

en het project Kandinsky, Kleur & Klank.

 

Voor de volgende workshops kom ik graag naar jullie school voor de uitvoering:

 

 

 

Aboriginal ArtMarion Mencke onderwijsprojecten aboriginal art

 

Kunst uit Australië is heel bijzonder! Hierin kun je verhalen lezen over de droomtijd van de oorspronkelijke bewoners en hun bijzondere dieren zoals de kangoeroe, emoe, vogelbekdier, koala-beertjes enz. De kinderen maken in deze workshop een eigen Aboriginal kunstwerk en komen veel te weten over Australië.


Circle Painting Atelier Marion MenckeCircle Painting

Een mooi project waar kinderen van alle leeftijden samen aan kunnen werken. Een van de mogelijkheden is een groot kunstwerk voor in een gang, grote ruimte of om de plafondplaten in de klas mee te vervangen. Heel fijn om te gebruiken bij  groepsvorming. Maar ieder kind kan ook zijn/haar eigen schilderij maken.


Onderwijsproject Schilderen als van Gogh

Schilderen als de kunstenaar Vincent van Gogh

De meeste kinderen zijn bekend met deze kunstenaar. Maar wat maakt zijn werk nou zo bijzonder? We gaan door de ogen van Vincent kijken naar kunst en maken daarna zelf een eigen “Van Gogh schilderij”.  
Thema kunnen zijn: “De zonnebloemen van Vincent” of “De sterrennacht”.


Perspectief tekenen 

In deze workshop leren de kinderen hoe te tekenen in perspectief.  Er zijn twee workshops  mogelijk; een workshop voor groep 5/6, waarbij diepte in vorm en kleur wordt beoefend. En een workshop voor 7/8 waarbij lijnperspectief wordt aangeboden. 


Kerststerren tekenen en schilderenKerstster maken workshop bij Atelier Marion Mencke

In deze workshop leren de kinderen met een hulpmiddel zelf sterren te tekenen met 5-6-7-8 of 9 punten. Deze workshop kan op meerdere niveaus worden uitgevoerd, van groep 1 t/m groep 8.


Rozetvenster tekenen en schilderenRozetvenster maken Workshop bij Atelier Marion Mencke

Een rozetvenster lijkt op een glas in loodraam. De kinderen tekenen en schilderen naar eigen ontwerp. Het rozetvenster wordt doorschijnend gemaakt. Als het licht er doorheen schijnt, is het eindresultaat prachtig. Prachtig om voor een raam/lichtbron op te hangen 

 

“Worden wat je wil” 

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 vraagt van de kinderen om te dromen over later. Wat en hoe zie je jezelf als volwassen? We gaan in deze workshop een hoed, helm, pet, muts, of kroon op zetten en laten zien hoe we er graag uit willen zien. Speelse workshop waarin portretten met hoofddeksels geschilderd worden en veel plezier voorop staan.