Onderwijs

In het onderwijs wordt van een leerkracht verwacht, dat je kunt  lesgeven op allerlei verschillende vakgebieden. Maar iedere leerkracht heeft zijn eigen kwaliteiten en die wil je graag volop benutten. Mijn specialisatie ligt op het gebied van kunst, creativiteit en beeldende vorming. Ik denk dat ik daar onderwijscollega’s mee kan helpen.  Neem gerust contact op. 

Meer informatie over het Hundertwasserproject of het project
Kandinsky, Kleur & Klank: zie Kunstprojecten voor het basisonderwijs

 

Voor de volgende projecten kom ik graag naar de  school voor de uitvoering:

Aboriginal ArtMarion Mencke onderwijsprojecten aboriginal art

 

Kunst uit Australië is heel bijzonder! Hierin kun je verhalen lezen over de droomtijd van de oorspronkelijke bewoners en hun bijzondere dieren zoals de kangoeroe, emoe, vogelbekdier, koala-beertjes enz. De kinderen maken in deze workshop een eigen Aboriginal kunstwerk en komen veel te weten over Australië.


Circle Painting Atelier Marion MenckeCircle Painting

Naar een idee van Hiep Nguyen. Een mooi project waar kinderen van alle leeftijden samen aan kunnen werken. Een van de mogelijkheden is een groot kunstwerk voor in een gang, grote ruimte of om de plafondplaten in de klas mee te vervangen. Heel leuk om te doen voor groepsvorming. Maar ieder kind kan ook zijn/haar eigen schilderij op maken.


 

Schilderen als de fantastische Jeroen BoschSchilderen als de fantastische Jeroen Bosch

Jeroen Bosch had heel veel fantasie! In zijn schilderijen zie je de wonderlijkste figuren.
Alles is  mogelijk, je kunt het niet zo gek bedenken!


Onderwijsproject Schilderen als van Gogh

Schilderen als de kunstenaar Vincent van Gogh

De meeste kinderen zijn bekend met deze kunstenaar. Maar wat maakt zijn werk nou zo bijzonder? We gaan door de ogen van Vincent kijken naar kunst en maken daarna zelf een eigen “Van Gogh schilderij”.  
Thema kunnen zijn: “De zonnebloemen van Vincent” of “De sterrennacht”.


Portret schilderenPortretschilderen een van de onderwijsprojecten van Atelier Marion Mencke

“Maak een schilderij van jezelf zoals je er graag uit wilt zien. Wat is je talent? Wie wil je graag zijn? Schilder zoals je jezelf graag zou willen zien!” Er wordt een omtrek gemaakt van het kind, daarna maakt ieder kind zijn/haar eigen evenbeeld.


Kerststerren tekenen en schilderenKerstster maken workshop bij Atelier Marion Mencke

In deze workshop leren de kinderen met een hulpmiddel zelf sterren te tekenen met 5-6-7-8 of 9 punten. Deze workshop kan op meerdere niveaus worden uitgevoerd, van groep 1 t/m groep 8.


Rozetvenster tekenen en schilderenRozetvenster maken Workshop bij Atelier Marion Mencke

Een rozetvenster lijkt op een glas in loodraam. De kinderen tekenen en schilderen naar eigen ontwerp. Het rozetvenster wordt doorschijnend gemaakt. Als het licht er doorheen schijnt, is het eindresultaat prachtig. Prachtig om voor een raam/lichtbron op te hangen