Kunstprojecten

Informatie over Hundertwasser project: zie andere pagina! 

Voor de volgende projecten kom ik graag
naar de (Brede-)school voor de uitvoering:

Aboriginal Art.
Kunst uit Autralië is heel bijzonder! Hierin kun je verhalen lezen over de droomtijd van de oorspronkelijke bewoners en hun bijzondere dieren zoals de kangoeroe, emoe, vogelbekdier, koala-beertjes enz. De kinderen maken in deze workshop een eigen Aboriginal kunstwerk en komen veel te weten over Australië.

 

Circle paintingfoto 2
Naar een idee van Hiep Nguyen. Een mooi project waar kinderen van alle leeftijden samen aan kunnen werken. Een van de mogelijkheden is een groot kunstwerk voor in een gang, grote ruimte of om de plafondplaten in de klas mee te vervangen. Maar ieder kind kan ook zijn/haar eigen schilderij op doek maken.

Abstract schilderen als de kunstenaar Wassily Kandinsky

 Deze kunstenaar was een van de eerste abstracte schilders. Hij maakte graag gebruik van geometrische vormen en veel kleur. Er zijn meerdere mogelijkheden, van kleinere tekeningen tot grotere groepswerken.

GetAttachment.aspx IMG_0746

Workshop kleuren mengen
In deze workshop leren de kinderen hoe ze van de primaire kleuren rood-geel-blauw, alle andere kleuren zelf kunnen maken. Aansluitend maken ze hun eigen kunstwerk.

Schilderen als de fantastische Jeroen BoschIMG_5552
Jeroen Bosch had heel veel fantasie! In zijn schilderijen zie je de wonderlijkste figuren.
Alles is  mogelijk, je kunt het niet zo gek bedenken!

 

 


IMG_1576
Schilderen als de kunstenaar Vincent van Gogh De meeste kinderen zijn bekend met deze kunstenaar. Maar wat maakt zijn werk nou zo bijzonder? We gaan door de ogen van Vincent kijken naar kunst en maken daarna zelf een eigen “Van Gogh schilderij”.

 

Kinderboekenweek 2018: thema “VRIENDSCHAP” . Ik heb 4 lessen ontwikkeld die aansluiten bij dit thema, voor de hele basisschool. Op verzoek stuur ik je deze toe.

Portret schilderenIMG_5590
Maak een schilderij van jezelf zoals je er graag uit wilt zien. Wat is je talent? Wie wil je graag zijn? Schilder zoals je jezelf graag zou willen zien!

Kerststerren tekenen en schilderenIn deze workshop leren de kinderen m.b.v. een hulpmiddel zelf sterren te tekenen met 5-6-7-8 of 9 punten.

Rozetvenster tekenen en schilderen
Een rozetvenster lijkt op een glas in loodraam. De kinderen tekenen en schilderen naar eigen ontwerp. Het rozetvenster wordt doorschijnend gemaakt. Als het licht er doorheen schijnt, is het eindresultaat prachtig.

 

IMG_0913Lessen bij de Kinderboekenweek 2018.Thema Vriendschap!
Ik heb creatieve kunstlessen ontwikkeld die goed aansluiten bij lessen van De Kinderboekenweek. Heb je belangstelling, stuur me dan een berichtje en  ik stuur je deze lessen GRATIS toe! geschikt voor groep 1 t/m 8.

 

Suggesties voor andere thema’s zijn welkom. In overleg is veel mogelijk!