Kunstkoffer ‘Hundertwasser’

Kunstkoffer „De  vijf  huiden  van  Hundertwasser“IMG_3707

 

De Weense kunstenaar en architect Hundertwasser (1928-2000) leefde en werkte vanuit de gedachte van de vijf huiden. Zorg voor jezelf, je kleding, je huis, je familie/vrienden en de natuur is voor ieder mens  èn voor de wereld van levensbelang. Ieder mens heeft recht op een eigen persoonlijke woonomgeving. Hij noemde dat ‘raamrecht’.
Van hieruit schilderde, ontwierp en bouwde hij prachtige, kleurrijke schilderijen en gebouwen die over heel Europa en daarbuiten te zien zijn.
De mens weer dichter bij de natuur brengen speelt hierin een heel grote rol.

 

Inhoud: Vakoverstijgend lessenpakket voor alle groepen met duidelijke lesbrieven per onderdeel. Voorbeelden van kunst en architectuur van  de kunstenaar/architect Hundertwasser uit Wenen.

 

Het project: Tijdens dit project gaan kinderen kijken-praten-werken over kunst/ leefomgeving/natuur en milieu. Ze kunnen verschillende werkstukken maken, waarin  twee/drie dimensionale technieken verwerkt zijn. Dit project wordt ondersteund door Compenta (cultuureducatie met kwaliteit).

Kerndoelen: Het project sluit aan bij de doelen: Kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf en de wereld, filosofie m.b.t. mens en samenleving, ruimte, natuur en techniek.

 

Voor wie? Basisschoolleerlingen groep 1 t/m 8.
Dit is een project voor maximaal 4 weken, door de leerkrachten zelf uit te voeren, na het bijwonen van een introductiemiddag of workshop.

Kosten: Gebruik van de koffer met inhoud €2,50 per leerling.  Introductiemiddag voor de leerkrachten à €45,-. U kunt ook kiezen voor een gezellige creatieve team-workshopmiddag waar iedereen een eigen Hundertwasser-schilderij maakt. voor meer informatie hierover zie workshops