Kinderkunst

 

Creatieve communicatieKinderkunst bij Atelier Marion Mencke

Als leerkracht basisonderwijs heb ik mij gespecialiseerd in creatieve communicatie met kinderen. Tekenen en schilderen is heel ontspannend, maar tekeningen vertellen ook veel over jezelf. Hierdoor ontdek je je eigen kwaliteiten en krijg je meer zelfvertrouwen. Je ontwikkelt je creatieve vermogens, waardoor je je beter kunt ontplooien. Maar het allerbelangrijkste is: plezier hebben in tekenen en schilderen!


Informatie over de kindercursus: we starten weer in het najaar ’23Marion Mencke kinderkunst

De teken- en schildercursus is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Ieder kind krijgt persoonlijke aandacht. We werken in kleine groepen van max. 10 kinderen. Ik maak een programma waarin we kijken en werken naar bekende kunstenaars, maar ik houd ook rekening met de wensen van de kinderen.  Er wordt gewerkt aan een eigen, persoonlijke stijl.  Verschillende technieken en  materialen zoals acrylverf, oliepastel, ecoline, blockprint komen aan bod. Elk jaar gaan we één of meerdere lessen buiten tekenen en/of schilderen, b.v. bij de molen, hunebed Noord-Sleen, bij de Kibbelkoele of we bezoeken een boerderij waar we koeien en kalfjes kunnen tekenen. 

Het cursusgeld is € 120,00 voor 10 lessen tussen oktober en mei op dinsdagmiddag 16.00 – 17.30 uur. Aanmelden kan via de mail: info@marionmencke.nl

 

Expositie teken- en schildercursus in bibliotheek van Sleen


Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 6 jaar. Een schilderfeestje voor de jarige en haar/zijn vriendjes. Ieder kind maakt zelf een schilderij en er wordt ook iets voor de jarige gemaakt.

Tijd: 90-120 minuten
Kosten € 15,- pp.
Inclusief materialen, limonade met lekkernij, aardigheidje voor de jarige.
Groep van 6 kinderen tot 12 kinderen.


Samen een schilderij maken.

Voor een speciale gelegenheid is het heel leuk om samen met ouders of grootouders een schilderij te maken. Denk aan verjaardag, familiedag, huwelijksfeest. Maar ook gewoon gezellig samen te gaan schilderen op een inspirerende locatie hier in het atelier. In overleg is er veel mogelijk. Neem even contact voor meer informatie.