Kinderkunst

 

Creatieve communicatieKinderkunst bij Atelier Marion Mencke

Als leerkracht basisonderwijs heb ik mij gespecialiseerd in creatieve communicatie met kinderen. Tekenen en schilderen is heel ontspannend, maar tekeningen vertellen ook veel over jezelf. Hierdoor ontdek je je eigen kwaliteiten en krijg je meer zelfvertrouwen. Je ontwikkelt je creatieve vermogens, waardoor je je beter kunt ontplooien. Maar het allerbelangrijkste is: plezier hebben in tekenen en schilderen!


Informatie over de kindercursus:Marion Mencke kinderkunst

De teken- en schildercursus is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Ieder kind krijgt persoonlijke aandacht. We werken in kleine groepen van max. 9 kinderen. Ik maak een programma waarin we kijken naar bekende kunstenaars maar waar ook de wensen van de kinderen verwerkt zijn. Er wordt gewerkt aan een eigen, persoonlijke stijl.  Verschillende technieken en  materialen zoals acrylverf, oliepastel, waterverf, blockprint, mixed media (3D) komen aan bod. Elk jaar gaan we een les buiten tekenen en/of schilderen, b.v. bij de molen, in het dorp, of we bezoeken een boerderij waar we dieren kunnen tekenen. Ieder voorjaar hebben we een prachtige expositie van onze KINDERKUNST in de bibliotheek van Sleen

Let op: vanaf september 2021 is het cursusgeld € 120,00 voor 10 lessen tussen september ’21 en mei ’22 op dinsdagmiddag 16.00 – 17.30 uur. Voor 2021: VOL !

 

Expositie teken- en schildercursus in bibliotheek van Sleen


Lezing over tekentaal en tekenontwikkelingLezingen over

Er is veel te vertellen over tekeningen van kinderen. De Cobrabeweging was niet voor niets zo enthousiast over “kinderkunst”! Inmiddels heb ik veel kindertekeningen verzameld en vind het leuk om hier iets over te vertellen en te laten zien. Geschikt voor iedereen die met kinderen werkt of erin geïnteresseerd is. Een presentatie van ongeveer 45 minuten. Aansluitend zijn er verschillende mogelijkheden voor een creatieve activiteit.
De lezing kan op verzoek verzorgd worden op locatie (minimaal 15 mensen) of in Atelier Marion Mencke (maximaal 15 mensen).


Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 6 jaar. Een schilderfeestje voor de jarige en haar/zijn vriendjes. Ieder kind maakt zelf een schilderij en er wordt ook iets voor de jarige gemaakt.

Tijd: 90-120 minuten
Kosten € 15,- pp.
Inclusief materialen, limonade met lekkernij, aardigheidje voor de jarige.
Groep van 6 kinderen tot 12 kinderen.


Atelier Marion Mencke in RTV Drenthe – De week van Okki en Dokki