Kinderkunst

Als leerkracht basisonderwIMG_5111ijs heb ik mij gespecialiseerd in creatieve communicatie met kinderen. Tekenen en schilderen is heel ontspannend, maar tekeningen vertellen ook veel over jezelf. Hierdoor ontdek je je eigen kwaliteiten en krijg je meer zelfvertrouwen. Je ontwikkelt je creatieve vermogens, waardoor je je beter kunt ontplooien. Maar het allerbelangrijkste is: plezier hebben in tekenen en schilderen!

IMG_5082

Informatie over de kindercursus
De teken- en schildercursus is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Ieder kind krijgt persoonlijke aandacht. We werken in kleine groepen van max. 10 kinderen. Ik maak een programma waarin we kijken naar bekende kunstenaars maar waar ook de wensen van de kinderen verwerkt zijn. Er wordt gewerkt aan een eigen, persoonlijke stijl.  Verschillende technieken en  materialen zoals acrylverf, oliepastel, waterverf, blockprint, mixed media (3D) komen aan bod. Elk jaar gaan we een les buiten tekenen en/of schilderen, b.v. bij de molen, in het dorp, of we bezoeken een boerderij waar we dieren kunnen tekenen. Ieder voorjaar hebben we een prachtige expositie van onze KINDERKUNST  in de bibliotheek van Sleen.

IMG_5876IMG_5874

Tijd:  90 minuten tussen 15.00 – 17.30 uur op vrijdagmiddag. 6 Lessen in het najaar en 8 lessen in het voorjaar.
Kosten per les € 10,00
Alle lessen incl. materialen, limonade met lekkernij.

 

scc met afbeeldingLezing over tekentaal en tekenontwikkeling
Er is veel te vertellen over tekeningen van kinderen. De Cobrabeweging was niet voor niets zo enthousiast over “kinderkunst”! Inmiddels heb ik veel kindertekeningen verzameld en vind het leuk om hier iets over te vertellen en te laten zien. Geschikt voor iedereen die met kinderen werkt of erin geïnteresseerd is. Een presentatie van ongeveer 45 minuten. Aansluitend zijn er verschillende mogelijkheden voor een creatieve activiteit.
De lezing kan op verzoek verzorgd worden op locatie (minimaal 15 mensen) of in Atelier Marion Mencke (maximaal 15 mensen).

 

IMG_0882Verjaardagsfeestje
Verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 5 jaar. Een schildersfeestje voor de jarige en haar/zijn vriendjes.

Tijd: 90 minuten
Kosten € 12,50- pp.
incl. materialen, limonade met lekkernij.
Groep van 6 kinderen tot 12 kinderen.

 

 

 

 

Atelier Marion Mencke in RTV Drenthe – De week van Okki en Dokki