FullSizeRender111

Kunstprojecten

NIEUW: In ontwikkeling “Schilderen als de Aboriginals in Australie”. Binnenkort meer informatie beschikbaar….

Kunstkoffer „De  vijf  huiden  van  Hundertwasser“IMG_3707

De Weense kunstenaar en architect Hundertwasser (1928-2000) leefde en werkte vanuit de gedachte van de vijf huiden. Zorg voor jezelf, je kleding, je huis, je familie/vrienden en de natuur is voor ieder mens  èn voor de wereld van levensbelang. Ieder mens heeft recht op een eigen persoonlijke woonomgeving. Hij noemde dat ‘raamrecht’.
Van hieruit schilderde, ontwierp en bouwde hij prachtige, kleurrijke schilderijen en gebouwen die over heel Europa en daarbuiten te zien zijn.
De mens weer dichter bij de natuur brengen speelt hierin een heel grote rol.

Inhoud: Lessenpakket met duidelijke lesbrieven per onderdeel. Voorbeelden van kunst en architectuur van  de kunstenaar/architect Hundertwasser uit Wenen.

Het project: Tijdens dit project gaan kinderen kijken naar bouwstijlen en organische elementen in hun omgeving. Daarna maken zij een tweedimensionaal werk waarin collage, teken- en schildertechnieken verwerkt zijn.
Dit project wordt ondersteund door Compenta (cultuureducatie met kwaliteit).

Kerndoelen: Het project sluit aan bij de doelen: Kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf en de wereld, filosofie m.b.t. mens en samenleving, ruimte, natuur en techniek.

Voor wie? Basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8.DSC05940
Vanaf september 2016. Dit is een project voor 4 weken, door de leerkrachten zelf uit te voeren, na het bijwonen van een introductiemiddag of workshop.

Kosten: Gebruik van de koffer met inhoud €2,50 per leerling.  Introductiemiddag voor de leerkrachten à €45,- per uur.  Er bestaat ook de mogelijkheid voor een creatieve teamworkshop op locatie of in het atelier in Noord-Sleen.

Voor de volgende projecten kom ik graag op de school voor de uitvoering:

Circle paintingfoto 2
Naar een idee van Hiep Nguyen. Een mooi project waar kinderen van alle leeftijden samen aan kunnen werken. Een van de mogelijkheden is een groot kunstwerk voor in een gang, grote ruimte of om de plafondplaten in de klas mee te vervangen. Maar ieder kind kan ook zijn/haar eigen schilderij op doek maken.

Abstract schilderen als de kunstenaar Wassily Kandinsky Deze kunstenaar was een van de eerste abstracte schilders. Hij maakte graag gebruik van geometrische vormen en veel kleur. Er zijn meerdere mogelijkheden, van kleinere tekeningen tot grotere groepswerken.

GetAttachment.aspx IMG_0746

Workshop kleuren mengen
In deze workshop leren de kinderen hoe ze van de primaire kleuren rood-geel-blauw, alle andere kleuren zelf kunnen maken. Aansluitend maken ze hun eigen kunstwerk.

Schilderen als de fantastische Jeroen BoschIMG_5552
Jeroen Bosch had heel veel fantasie! In zijn schilderijen zie je de wonderlijkste figuren.
Alles is  mogelijk, je kunt het niet zo gek bedenken!

 

 


IMG_1576
Schilderen als de kunstenaar Vincent van Gogh De meeste kinderen zijn bekend met deze kunstenaar. Maar wat maakt zijn werk nou zo bijzonder? We gaan door de ogen van Vincent kijken naar kunst en maken daarna zelf een eigen “Van Gogh schilderij”.

 

 

Portret schilderenIMG_5590
Maak een schilderij van jezelf zoals je er graag uit wilt zien. Wat is je talent? Wie wil je graag zijn? Schilder zoals je jezelf graag zou willen zien!

Kerststerren tekenen en schilderenIn deze workshop leren de kinderen m.b.v. een hulpmiddel zelf sterren te tekenen met 5-6-7-8 of 9 punten.

 

 

Rozetvenster tekenen en schilderenro
Een rozetvenster lijkt op een glas in loodraam. De kinderen tekenen en schilderen naar eigen ontwerp. Het rozetvenster wordt doorschijnend gemaakt. Als het licht er doorheen schijnt, is het eindresultaat prachtig.

 

IMG_0913Kanjertraining
Ik heb tekenopdrachten ontwikkeld die goed aansluiten bij lessen van De Kanjertraining. Als gecertificeerd Kanjertrainer heb ik een aantal tekenopdrachten ontwikkeld die de sociaal- emotionele lessen kunnen ondersteunen. (Ook geschikt voor groepen die de Kanjertraining niet volgen.)

 

Circuitmodel
Heb je een grote groep leerlingen, dan kost het je als leerkracht veel organisatietalent en inspanning om met alle kinderen elke week een zinvolle creatieve les aan te bieden. Ik kan je daarbij helpen door een circuitmodel te gebruiken voor een langere periode. In dit circuit komen verschillende technieken en materialen aanbod die, een keer uitgelegd, verder weinig begeleiding nodig hebben.

Suggesties voor andere thema’s zijn welkom. In overleg is veel mogelijk!